viernes, 26 de febrero de 2010

Cosas de nuestro huerto

El martes el grupo de huerto y algunos interesados más nos fuimos de excursión a ver los Huertos del Raiguer, con dos educadores Pedro e Irene y la Isabel,  la educadora Medio Ambiental. Nos fuimos a las 9:45 de la mañana y nos dieron un mapa para saber donde íbamos y señalamos en el mapa los huertos. Nos fuimos caminando dando un paseo. Cuando llegamos había varios hortelanos y nos enseñaron todos los huertos; cebollas, mongetes verdes, escarola, col, espinacas, coliflor y calçots. Hicimos preguntas y nos contestaron a todas. Como cuantos dias se tiene que regar el huerto, y nos dijeron que dos veces a la semana, como hacemos nosotros. mbién qué se podia poner en el huerto para que los pájaros no se comieran la cosecha, y nos dijeron que podríamos poner cd's colgados y podríamos también poner un espantapájaros. También les preguntamos si se podían sacar las cebollas y nos dijeron que aún no. Les dijimos que algunas verduras eran pequeñas , y nos dijeron que hay que plantarlas en su tiempo. También nos explicaron que siempre hay que ir removiendo la tierra para que respire y coja bien el agua. Les preguntamos qué se podía plantar en primavera y nos dijeron que fresas, patatas, tomates, berenjenas, pimientos, calabacines y cebollas tiernas.

4 comentarios:

  1. Em dic Miquel i treballo en el taller Cordada, i m'agrada haver vist la vostra pàgina per l'ordinador. Espero poder tornar a veure la pàgina un altre cop. Un dia vindrem tots junts de visita. El que més m'agrada del vostre taller és quan feu la plantació. Fins aviat.

    ResponderEliminar
  2. Cuina, hort, amb tot el que aneu aprenent podrieu muntar un restaurant dels de moda, de cuina de mercat. Com veieu arriba un moment que alguns, com les persones dels horts que us han explicat com conreuen, els hi agrada omplir el temps en una activitat productiva que genera resultats i és una mena de creació de l'artista...per menjar-s'ho.
    A veure què expliqueu del vostre propi hort.

    ResponderEliminar
  3. Hola a tots i a totes!

    Com diu el Jos, el treball de l'hort "és una mena de creació de l'artista", un espai que, tot i estar envoltat d'indústries, camions i obres té una màgia especial per sí mateix. A l'hort tot és tranquil·litat, paciència i pau.
    Espero que us agradés la sortida (jo m'ho vaig passar molt bé) i que la puguem repetir a l'abril o al maig, quan hi hagi més fruites i verdures per recollir (maduixes, tomàquets, pebrots... us ho heu après molt bé!).

    Una abraçada,

    Isabel
    educadora ambiental

    ResponderEliminar
  4. des del Taller Claror de la Seu d'Urgell, molts ànims per continuar!!!

    ResponderEliminar

Per firmar el comentari, tria Nom/URL como identitat i podras posar el teu nom, o be identificat amb el teu perfil de blogger si tens un compte o correu de google.
Gracies per comentar!
e-mail: elblogdeltrencadis@gmail.com